MediaPlayer not running - just blank screen

by Nithin » Thu, 05 Mar 2009 15:46:00 GMT


Sponsored Links
 hi,

I tried a simple mediaplayer application, just to run a .3gp file.
First, i put the .3gp file in "Raw" folder and tried to run, but
nothing is displaying, just blank screen only.... please guide me,
where i am going wrong. I dont have any xml file, is it needed ??

heres the code, which i am trying

import android.app.Activity;
import android.media.MediaPlayer;
import android.os.Bundle;

public class MonsterEntry extends Activity {

        public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
                super.onCreate(savedInstanceState);
                MediaPlayer mediaplayer = MediaPlayer.create(this, 
R.raw.monster);
                mediaplayer.start();
        }
}

Thanks
Nithin
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



MediaPlayer not running - just blank screen

by dillirao malipeddi » Thu, 05 Mar 2009 15:56:00 GMT


 you must set parameters for playing video
see api demos - >examples media ->  video demo player






-- 
Dilli Rao. M
ARIJASOFT
+91 - 9703073540

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~


Sponsored Links


MediaPlayer not running - just blank screen

by Dave Sparks » Thu, 05 Mar 2009 15:58:11 GMT


 You need to tell the mediaplayer where to display the video with
setDisplaySurface(). Check out the media demo apps on
developer.android.com.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



MediaPlayer not running - just blank screen

by nithin » Thu, 05 Mar 2009 17:44:41 GMT


 hanks for your reply, but still not working.. Now i am trying with
this code...



import android.app.Activity;
import android.media.MediaPlayer;
import android.os.Bundle;
import android.util.Log;
import android.view.SurfaceHolder;
import android.view.SurfaceView;
import android.widget.MediaController.MediaPlayerControl;

public class Monster extends Activity implements
SurfaceHolder.Callback, MediaPlayer.OnPreparedListener {

SurfaceView mPreview;
SurfaceHolder holder;
MediaPlayer mediaplayer;
int mVideoWidth,mVideoHeight;

public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.bushentry);
mPreview = (SurfaceView)findViewById(R.id.surface);
holder = mPreview.getHolder();
holder.addCallback(this);
holder.setType(SurfaceHolder.SURFACE_TYPE_PUSH_BUFFERS);
mediaplayer = MediaPlayer.create(this, R.raw.monster);
mediaplayer.start();
mediaplayer.setDisplay(holder);
mediaplayer.setOnPreparedListener(this);
}
public void surfaceChanged(SurfaceHolder holder, int format, int
width,
int height) {

}
public void surfaceCreated(SurfaceHolder holder1) {
mVideoWidth = mediaplayer.getVideoWidth();
mVideoHeight = mediaplayer.getVideoHeight();
if (mVideoWidth != 0 && mVideoHeight != 0) {
holder.setFixedSize(mVideoWidth, mVideoHeight);
mediaplayer.start();
}
}
public void surfaceDestroyed(SurfaceHolder holder) {
}

public void onPrepared(MediaPlayer mp) {
mVideoWidth = mediaplayer.getVideoWidth();
mVideoHeight = mediaplayer.getVideoHeight();
if (mVideoWidth != 0 && mVideoHeight != 0) {
holder.setFixedSize(mVideoWidth, mVideoHeight);
mediaplayer.start();
}
}
}


Still, the same problem, no error, but blank screen, any idea please..

Nithin


On Mar 5, 12:58pm, Dave Sparks <davidspa...@android.com> wrote:
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



MediaPlayer not running - just blank screen

by nithin » Thu, 05 Mar 2009 18:03:46 GMT


 o, there is no error in logcat...
i put log messages every where and logcat showing all messages, but no
video is playing..

Nithin

On Mar 5, 2:48pm, dillirao malipeddi <dillir...@arijasoft.com> wrote:
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



MediaPlayer not running - just blank screen

by nithin » Thu, 05 Mar 2009 18:18:21 GMT


 a, i saw log messages, in that, getVideoSize returning -1.......

what may be the reason for that, any idea please..


Nithin


03-05 14:59:43.072: INFO/1111(324): 111111111111111
03-05 14:59:43.113: INFO/2222222(324): 22222222222222222222
03-05 14:59:43.123: INFO/333333333333333(324): 33333333333333
03-05 14:59:43.333: INFO/444444444444(324): 4444444444444444
03-05 14:59:43.412: INFO/66666666666(324): 66666666666666666666666
03-05 14:59:43.412: ERROR/MediaPlayerService(24): getVideoSize
returned -1
03-05 14:59:43.424: ERROR/MediaPlayerService(24): getVideoSize
returned -1
03-05 14:59:43.634: INFO/55555555555555555(324):
55555555555555555555555555
03-05 14:59:43.644: ERROR/MediaPlayerService(24): getVideoSize
returned -1
03-05 14:59:43.654: ERROR/MediaPlayerService(24): getVideoSize
returned -1
03-05 14:59:43.714: INFO/ActivityManager(46): Displayed activity
com.monster/.Monster: 735 ms
03-05 14:59:48.863: DEBUG/dalvikvm(94): GC freed 1037 objects / 53600
bytes in 68ms
03-05 14:59:51.931: WARN/AudioFlinger(24): write blocked for 157 msecs
03-05 14:59:53.465: WARN/AudioFlinger(24): write blocked for 146 msecs
03-05 14:59:54.915: WARN/AudioFlinger(24): write blocked for 259 msecs
03-05 14:59:55.094: WARN/AudioFlinger(24): write blocked for 130 msecs
03-05 14:59:55.190: WARN/AudioFlinger(24): write blocked for 58 msecs
03-05 14:59:55.449: WARN/AudioFlinger(24): write blocked for 96 msecs
03-05 14:59:56.705: WARN/AudioFlinger(24): write blocked for 75 msecs
03-05 15:05:42.232: DEBUG/dalvikvm(88): GC freed 9596 objects / 538312
bytes in 73ms
03-05 15:21:10.564: DEBUG/dalvikvm(88): GC freed 9289 objects / 524248
bytes in 90ms


On Mar 5, 3:03pm, nithin <nithin.war...@gmail.com> wrote:
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



MediaPlayer not running - just blank screen

by nithin » Fri, 06 Mar 2009 15:38:21 GMT


 hanks marco, at last got it...

thanks for your valuable input..

Nithin

On Mar 5, 10:02pm, Marco Nelissen <marc...@android.com> wrote:
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



Other Threads

1. Problem with tutorials.

Hi. I'm running Eclipse 3.4 on W7 and when creating a project using
the files present in the samples directory, i'm getting constantly
these two errors:

Example, on NotesList:
[2009-05-17 16:55:08 - NotesList] no classfiles specified
[2009-05-17 16:55:08 - NotesList] Conversion to Dalvik format failed
with error 1

Example, on HelloActivity:
[2009-05-17 17:04:23 - HelloActivity] no classfiles specified
[2009-05-17 17:04:23 - HelloActivity] Conversion to Dalvik format
failed with error 1

Tried the fix tool, did not work. Any quicktips?

Thanks!

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

2. bug displaying gps coordinates

Hi, I have a problem with an application. I want to send an sms with
the link to indicate my googlemaps gps coordinates, but always gives
me an error that I do not detect the coordinate after the comma.

For example, if I want to show the link http://maps.google.com/maps?q=38.381604,
-6.006593 in sms, the application doesn't respond because it doesn't
interprets the longitude after the coma.

If I put http://maps.google.com/maps?q=38.381604, then it displays it,
but obviously the link is not complete. You know if there is solution
for this problem?

Thanks!

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

3. password mode

4. Strange ListView loading problems

5. Query GroupMembership cannot find contacts in a specific group

6. simple twitter query

7. Language support for Persian