3G connection sometimes missing from emulator

by Marton Kodok » Sun, 01 Nov 2009 23:21:15 GMT


Sponsored Links
 Hello,

I am using the Emulator via Eclipse on a Windows 7 OS.
Sometimes when the emulator is launched the Internet connection is missing,
also the 3G icon is missing.
I have to restart the whole emulator to get it show up. Sometimes it shows
up after several restarts.
Is this a know bug?

-- 
Mrton

--



3G connection sometimes missing from emulator

by pentium10 » Sat, 14 Nov 2009 02:14:48 GMT


 nyone on this one?

this is the output for LogCat W level when the emulator starts without
3G icon.

11-13 20:04:37.287: ERROR/vold(538): Error opening switch name path '/
sys/class/switch/test2' (No such file or directory)
11-13 20:04:37.296: ERROR/vold(538): Error bootstrapping switch '/sys/
class/switch/test2' (No such file or directory)
11-13 20:04:37.338: ERROR/vold(538): Error opening switch name path '/
sys/class/switch/test' (No such file or directory)
11-13 20:04:37.338: ERROR/vold(538): Error bootstrapping switch '/sys/
class/switch/test' (No such file or directory)
11-13 20:05:08.047: ERROR/MemoryHeapBase(568): error opening /dev/
pmem: No such file or directory
11-13 20:05:08.057: ERROR/SurfaceFlinger(568): Couldn't open /sys/
power/wait_for_fb_sleep or /sys/power/wait_for_fb_wake
11-13 20:05:08.180: ERROR/libEGL(568): couldn't load <libhgl.so>
library (Cannot load library: load_library[984]: Library 'libhgl.so'
not found)
11-13 20:05:08.207: WARN/HAL(568): load: module=/system/lib/hw/
copybit.goldfish.so error=Cannot load library: load_library[984]:
Library '/system/lib/hw/copybit.goldfish.so' not found
11-13 20:05:08.218: WARN/HAL(568): load: module=/system/lib/hw/
copybit.default.so error=Cannot load library: load_library[984]:
Library '/system/lib/hw/copybit.default.so' not found
11-13 20:05:08.218: WARN/SurfaceFlinger(568): ro.sf.lcd_density not
defined, using 160 dpi by default.
11-13 20:05:08.237: WARN/HAL(568): load: module=/system/lib/hw/
copybit.goldfish.so error=Cannot load library: load_library[984]:
Library '/system/lib/hw/copybit.goldfish.so' not found
11-13 20:05:08.237: WARN/HAL(568): load: module=/system/lib/hw/
copybit.default.so error=Cannot load library: load_library[984]:
Library '/system/lib/hw/copybit.default.so' not found
11-13 20:05:08.237: WARN/HAL(568): load: module=/system/lib/hw/
overlay.goldfish.so error=Cannot load library: load_library[984]:
Library '/system/lib/hw/overlay.goldfish.so' not found
11-13 20:05:08.247: WARN/HAL(568): load: module=/system/lib/hw/
overlay.default.so error=Cannot load library: load_library[984]:
Library '/system/lib/hw/overlay.default.so' not found
11-13 20:05:09.097: WARN/UsageStats(568): Usage stats version changed;
dropping
11-13 20:05:09.337: ERROR/libEGL(585): couldn't load <libhgl.so>
library (Cannot load library: load_library[984]: Library 'libhgl.so'
not found)
11-13 20:05:11.347: WARN/PackageManager(568): Running ENG build: no
pre-dexopt!
11-13 20:05:14.489: WARN/PackageParser(568): Intent filter for
activity ActivityIntentInfo{43801668 com.android.camera.ReviewImage}
defines no actions
11-13 20:05:18.677: WARN/PackageManager(568): Unknown permission
android.permission.ADD_SYSTEM_SERVICE in package com.android.phone
11-13 20:05:18.687: WARN/PackageManager(568): Unknown permission
com.google.android.googleapps.permission.GOOGLE_AUTH in package
com.android.providers.contacts
11-13 20:05:18.687: WARN/PackageManager(568): Unknown permission
com.google.android.googleapps.permission.GOOGLE_AUTH.cp in package
com.android.providers.contacts
11-13 20:05:18.697: WARN/PackageManager(568): Unknown permission
com.google.android.googleapps.permission.GOOGLE_AUTH in package
com.android.development
11-13 20:05:18.697: WARN/PackageManager(568): Unknown permission
com.google.android.googleapps.permission.GOOGLE_AUTH.ALL_SERVICES in
package com.android.development
11-13 20:05:18.697: WARN/PackageManage


Sponsored Links


Other Threads

1. Trouble running Android NDK

I'm want to compile native code in Windows.

I downloaded cygwin and also installed it.

Then i downloaded and installed Android NDK too.

but i'm facing few issues.

At first when i go to the project folder and run ndk-build then i get an
error
**************************************************************************************
ERROR: Cannot find 'make' program. Please install Cygwin make package
or define the GNUMAKE variable to point to it.
**************************************************************************************


So i think on maybe by assigning GNUMAKE path by C:\cygwin\bin it should
work but then i get a new error
*****************************************************************************************************
ERROR: Your GNUMAKE variable is defined to an invalid name: C:\cygwin\bin
Please fix it to point to a valid make executable (e.g. /usr/bin/make)
*****************************************************************************************************

I'm not sure what am i doing wrong. I checked google too. But wasn't able to
solve the issue from solutions provided there.
Few of the solutions which didn't work were
1. Spaces in the project path. My project path doesn't have any spaces.
2. I even  had a new make.exe from the site if in case the make file was not
a compatible file type.
3. I even reinstalled the whole cygwin development package.

Can anyone please share how they have solved this issue.

Regards

Vinay Julme
**************

-- 

2. NullPointerExceptions calling IMarketBillingService

I've been getting exceptions like the one below reported by ACRA. Is anyone 
seeing 
something similar? Any ideas for a workaround?

java.lang.NullPointerException 
   at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1253) 
   at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1235) 
   at 
com.android.vending.billing.IMarketBillingService$Stub$Proxy.sendBillingRequest(IMarketBillingService.java:100)


Something similar has been reported here: 
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=16043, 
but apparently that's not right place for reporting it (where do we report 
bugs for the 
Market app?). Also, I don't think it only happens if the Market app's data 
has been cleared, since people manage to download and run the app, 
and it's kind of unlikely they will clear the Market data right after that.

This: http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=2387 suggests it's a
 bug in Android and happens with other services too, but it's quite old and 
with 
no comment. 

Of course, this only happens when people are just about to upgrade, and 
most probably give up after seeing the an error message...



-- 

3. Broadcast to a specific class in another app

4. Digest HttpS connection

5. Accessing database from android

6. Porting SDK on android device

7. R: R: Porting Android on Freescale IMX31 board