Problem with Emulator

by gganesh » Mon, 30 Mar 2009 12:04:05 GMT


Sponsored Links
 hi ,
I could launch any application on emulator has it shows error like


 ERROR/mountd(19): could not read initial mass storage state
 ERROR/flash_image(28): can't find recovery partition
DEBUG/AndroidRuntime(23): >>>>>>>>>>>>>> AndroidRuntime START
<<<<<<<<<<<<<<
DEBUG/AndroidRuntime(23): CheckJNI is ON
ERROR/dalvikvm(23): Unable to find run() in java.lang.Thread
DEBUG/dalvikvm(23): VM cleaning up
DEBUG/dalvikvm(23): LinearAlloc 0x0 used 15972 of 4194304 (0%)
WARN/dalvikvm(23): JNI_CreateJavaVM failed
ERROR/AndroidRuntime(23): JNI_CreateJavaVM failed
INFO/(24): ServiceManager: 0xaab8
INFO/AudioFlinger(24): AudioFlinger's main thread ready to run.
INFO/CameraService(24): CameraService started: pid=24
DEBUG/RILD(22): overriding with -s /dev/socket/qemud_gsm
DEBUG/AndroidRuntime(48): >>>>>>>>>>>>>> AndroidRuntime START
<<<<<<<<<<<<<<


I could not figure out what went wrong
I'm using Ubuntu 8.4
Eclipse 3.4
java 1.6

Thanks

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



Problem with Emulator

by David Turner » Mon, 30 Mar 2009 20:00:21 GMT


 it looks like there is something fishy in your system image. Try starting
with "emulator -wipe-data" once to see if this solves the issue.
If it doesn't, try re-downloading the SDK.

If that doesn't solve the issue, let us know by giving us as much detail as
possible as to what you do to build/install/start your
application.





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~


Sponsored Links


Problem with Emulator

by gganesh » Mon, 30 Mar 2009 20:16:54 GMT


 Thanks David for your reply
I got the problem solved by clearing all files under .android folder







--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



Problem with Emulator

by Vishal Gaikwad » Tue, 31 Mar 2009 01:53:16 GMT


 I need to convert text file into jpeg file




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



Problem with emulator

by Ashwin Nath » Thu, 20 Aug 2009 06:49:40 GMT


 hello everyone i am new to android.
i installed and configured sdk to run with my eclipse ide
but when i started emulator it took arund 10 mins to execute my
helloworld app??

is this how things should be???
or did i do something wrong?

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



Problem with emulator

by Roman ( T-Mobile USA) » Thu, 20 Aug 2009 07:28:51 GMT


 It might be that you are running on a verrrrrrrrrrrrrrrrrrry slow
system. Emulator should start up within a minute ...

How fast is your processor and how much memory do you have?


--
Roman Baumgaertner
Sr. SW Engineer-OSDC
T  Mobile stick together
The views, opinions and statements in this email are those of the
author solely in their individual capacity, and do not necessarily
represent those of T-Mobile USA, Inc.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



Problem with emulator

by efan » Thu, 20 Aug 2009 13:37:00 GMT


 The emulator is that slow...........................
Try turn off the android animation in the Eclipse run configuration.
That help a little bit in my machine.

Patient is important in Android development world - understand it this
way: the emulator is running a linux kernel in your existing OS! Once
it starts up, everything works normal. So the emulator slow is
tolerable as long as a real phone starts up quick.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~



Other Threads

1. Cannot boot my ADP1 - IllegalArgumentException

Hello.

My ADP1 (Android Dev Phone 1) cannot boot up.
The screen is blank, with any operation.

I had connected ADP1 to my PC by USB, and had performed 'adb logcat'
command.
That contained a following exception.

E/AndroidRuntime(   55): java.lang.IllegalArgumentException: Layout:
-10 < 0
E/AndroidRuntime(   55):        at android.text.Layout.<init>(Layout.java:
85)
E/AndroidRuntime(   55):        at android.text.StaticLayout.<init>
(StaticLayout.java:63)
E/AndroidRuntime(   55):        at android.text.StaticLayout.<init>
(StaticLayout.java:53)
E/AndroidRuntime(   55):        at android.text.StaticLayout.<init>
(StaticLayout.java:44)
E/AndroidRuntime(   55):        at com.android.server.status.Ticker
$Segment.getLayout(Ticker.java:37)
E/AndroidRuntime(   55):        at com.android.server.status.Ticker
$Segment.getText(Ticker.java:56)
E/AndroidRuntime(   55):        at com.android.server.status.Ticker.addEntry
(Ticker.java:174)
E/AndroidRuntime(   55):        at
com.android.server.status.StatusBarService.performAddUpdateIcon
(StatusBarService.java:673)
E/AndroidRuntime(   55):        at com.android.server.status.StatusBarService
$H.handleMessage(StatusBarService.java:605)
E/AndroidRuntime(   55):        at android.os.Handler.dispatchMessage
(Handler.java:88)
E/AndroidRuntime(   55):        at android.os.Looper.loop(Looper.java:123)
E/AndroidRuntime(   55):        at com.android.server.ServerThread.run
(SystemServer.java:313)

I tried to hard-reset my ADP1, but the situation did not change.
(Home+Power -> alt+w)

I found a source code which causes the exception.
But the reason is unknown.

http://www.google.com/codesearch/p#uX1GffpyOZk/core/java/android/text/Layout.java&l=85

Please help me.
Thank you.
--
Naganuma Tatsumi

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

2. Intent to launch image gallery

Hi,

I am trying to write a JUnit testcase for which I need to launch the
image gallery through code. I tried searching online for the intent
needed to launch the image gallery but could not find anything. If
anyone knows it, can you please help me out?

Thanks,

Glenys

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

3. Checkin service realization

4. G1 always off-line!

5. My GL10 always get Error.. how?

6. Defining Themes in Android

7. Windows Live Messenger and other services not appearing in the IM Client?