Can't get adb shell to connect to real M912

by Chris Doherty » Fri, 14 Aug 2009 01:41:07 GMT


Sponsored Links
 Okay, I have Android built from the android-x86 source tree (http://
code.google.com/p/android-x86/) using the instructions on the wiki
there.  The only change I've made from the default is the addition of
the M912 touchscreen patch from the M912 Android patches project
( http://code.google.com/p/android-m912/ ).

Android is installed and booting from the hard drive on a real
Gigabyte M912 netbook.  The ethernet port is working and has received
an IP address successfully from a DHCP server.  I have Windows Vista
machine on the same subnet; that Windows Vista machine is running
Ubuntu 8.04 in a VMware Server 2.0 virtual machine.  Both Windows
Vista and the Ubuntu VM have the 1.5r3 SDK installed.

I can't get adb to connect to and run a shell on the M912 using adb
over Ethernet.  The M912 can ping both the Vista machine and the
Ubuntu VM by IP; both the Vista machine and the Ubuntu VM can ping the
M912 by IP.

When I try to connect to the adb on the M912, however the following
happens:

Vista machine:
C:\android-sdk-windows-1.5_r3\tools>set ADBHOST=xx.xx.xx.xx
C:\android-sdk-windows-1.5_r3\tools>adb kill-server
C:\android-sdk-windows-1.5_r3\tools>adb devices
* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *
List of devices attached
emulator-5554   device

C:\android-sdk-windows-1.5_r3\tools>adb shell
- exec '/system/bin/sh' failed: Bad address (14) -

C:\android-sdk-windows-1.5_r3\tools>adb -s emulator-5554 shell
- exec '/system/bin/sh' failed: Bad address (14) -

ch...@marvin:~/android-sdk-linux_x86-1.5_r3/tools$ export
ADBHOST=10.118.198.117
ch...@marvin:~/android-sdk-linux_x86-1.5_r3/tools$ ./adb kill-server
ch...@marvin:~/android-sdk-linux_x86-1.5_r3/tools$ ./adb devices
* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *
List of devices attached
emulator-5554   device

ch...@marvin:~/android-sdk-linux_x86-1.5_r3/tools$ ./adb shell
- exec '/system/bin/sh' failed: Bad address (14) -
ch...@marvin:~/android-sdk-linux_x86-1.5_r3/tools$ ./adb -s
emulator-5554 shell
- exec '/system/bin/sh' failed: Bad address (14) -


Am I doing something wrong?  Can anyone point me in the right
direction?  Thanks in advance.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---



Can't get adb shell to connect to real M912

by RaviY » Tue, 25 Aug 2009 01:04:34 GMT


 We are seeing a similar error every once in a while ...
- exec '/system/bin/sh' failed: Bad address (14) -

Any suggestions?

Thanks,
Ravi



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


Sponsored Links


Other Threads

1. some question about "Pictures"

Hi all:

I have some questions about AP-"Pictures".
1.Android support jpg, png and gif file formate. Can "Pictures" show
*.gif file? I put some gif file in /sdcard, but those files do not in
the list.
2."Pictures" will auto list still images(jpg , png) in /sdcard,  can
it show still image from internet? if yes, how?

thanks!!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

2. BlueTooth API in 1.1?

Could anyone tell me if there is Bluetooth API in SDK 1.1?

Is bluetooth chatting already been implemented on the G Phone?

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

3. Browser Plugin for Android

4. Android Platform Profiling

5. how can i upload audio file into res/raw folder

6. video playing in grayscale mode on dream

7. how to put OMX audio decoder in IDLE strate at the end of playback